Bereiding:
Kook de spaghetti. Fruit de sjalot in het vet van de spekblokjes. Voeg spinazie toe en laat slinken. Roer er slagroom door, breng op smaak, en meng alles met de uitgelekte spaghetti. Serveer direct.
Meng de gesneden aardbeien, avocado en amandelen. Besprenkel met een dressing van arganolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Hier is een recept voor een Courgettesoep met vijf ingrediënten die allemaal met de letter 'C' beginnen:
Ingrediënten:
Courgette
Champignons
Crème fraîche
Citroensap
Cayennepeper
Bereiding:
1. Snijd de courgette en champignons in stukjes.
2. Bak ze in een pan tot ze zacht zijn.
3. Voeg water toe en laat het geheel koken.
4. Pureer de soep en roer er crème fraîche doorheen.
5. Breng op smaak met citroensap en een snufje cayennepeper.
Bereiding:
1. Bak spekjes knapperig
2. Rooster sesamzaadjes kort in droge pan
3. Meng spinazie met sundried tomaten
4. Voeg warme spekjes toe
5. Bestrooi met sesamzaadjes
6. Dress met sojasaus
Serveer direct als lunch of bijgerecht. Smakelijk!
Bereiding:
1. Kook de pasta gaar.
2. Bak de pancetta knapperig, voeg gesneden paprika toe en bak 5 min.
3. Meng pasta erdoor, strooi peterselie en Parmezaan erover. Eet smakelijk!
Werkwijze:
Kook de pasta volgens pakketinstructies. Rooster intussen de paprika en pompoen in de oven tot ze zacht zijn. Maal ze fijn met een staafmixer, voeg wat olie en peper toe. Meng de saus met de gegaarde pasta, strooi Parmezaanse kaas en peterselie erover. Serveer warm.
Pompoen-Preisoep met Parmezaan Ingrediënten (alle met 'P'):
Pompoen (500 g, in blokjes)
Prei (2 stuks, in ringen)
Paprikapoeder (1 tl)
Parmezaan (geraspt, 50 g)
Peterselie (vers, gehakte, 2 el)
Bereiding:
1. Bak pompoen en prei 10 min. in olie.
2. Voeg 1 liter water, paprikapoeder en zout toe. Kook 20 min. tot de pompoen zacht is.
3. Pureer soep glad.
4. Bestrooi met parmezaan en peterselie. Serveer warm.
Tip: Lekker met extra peper! (alle ingrediënten beginnen met 'P')
Bereiding:
Schil en snijd de pompoen en peen in stukjes. Kook ze zacht. Bak de paprika kort aan met wat peper. Pureer de pompoen en peen samen met de paprika. Breng op smaak met peper en fijngehakte peterselie. Serveer warm als bijgerecht. Smakelijk!
Banaanencurry met banaan, boter, bonen, basilicum en bruine suiker. Snij 2 bananen in rondjes, verwarm boter in pan, voeg banaan rondjes en 1/2 cup bonen toe, bak 5 min, voeg 1/4 cup bruine suiker en 1/4 cup water toe, laat 10 min koken. Verdeel 2 teentjes basilicum overheen en geniet!
Bereiding:
Kook de pasta. Rooster pijnboompitten. Bak paprika in stukjes. Meng gekookte pasta met paprika, pijnboompitten en pesto. Bestrooi met parmezaan. Eet smakelijk!
Bereiding:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Bak de paprika in een pan met wat olie tot ze zacht zijn.
3. Meng de gekookte pasta met de pesto en de gebakken paprika.
4. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en bestrooi met peper naar smaak.
Bereiding:
Bak de zalm in zonnebloempitolie. Fruit de zuurkool met in blokjes gesneden zure appels. Voeg zure room toe en laat sudderen. Breng op smaak met zout. Serveer de zalm op een bedje van de zuurkoolmix.
Gegrilde Paprika-Prei Pasta Salad Ingrediënten (4 personen):
400g penne
4 paprika’s (rood/geel)
3 preien
100g pijnboompitten
50g parmezaan (geraspt)
Peterselie (vers, ter garnering)
Bereiding:
1. Grill paprika’s en prei in plakken tot ze zacht zijn.
2. Kook de penne volgens verpakking.
3. Rooster pijnboompitten goudbruin in een pan.
4. Meng pasta, gegrilde groenten en pijnboompitten. Bestrooi met parmezaan en peterselie. Serveer direct! Tip: Besprenkel met een citroen-olie dressing voor extra smaak. 🥗
Gepocheerde garnaaltjes met groene groenten en geroosterde gedroogde gazpacho
Ingrediënten:
Garnaaltjes
Groene paprika
Gember
Geroosterde pinda’s
Gazpacho (diepgevroren of gedroogd, fijngemaakt)
Bereiding:
Kook de garnaaltjes in licht gejodiumd water met een snufje gember. Bak de groene paprika en wat gember zacht in een pan. Meng met de gepocheerde garnaaltjes. Bestrooi met fijngemalen geroosterde pinda’s en een beetje vermalen gedroogde gazpacho voor een pittige crunch. Serveer warm.
## Bereiding
1. Verhit runderbouillon in een pan.
2. Bak risottorijst 2 minuten in olijfolie.
3. Voeg geleidelijk bouillon toe, roer regelmatig.
4. Na 18 minuten: voeg fijngehakte rozemarijn, rucola en roomkaas toe.
5. Roer tot romig en serveer direct.
Laten we een simpel recept maken met ingrediënten die allemaal met de letter “B” beginnen:
Bananenpannenkoeken
2 rijpe bananen
2 eieren
150 ml melk
100 g bloem
Boter voor het bakken
Meng de bananen, eieren en melk. Voeg de bloem toe tot een glad beslag. Verhit boter in een pan en bak kleine pannenkoekjes. Serveer ze met extra banaan of honing. Smakelijk!
Bereiding:
1. Kook pasta volgens verpakking
2. Bak pancetta krokant
3. Fruit prei, voeg paprika toe
4. Rooster pompoen 20 min in oven (200°C)
5. Meng alles door elkaar
6. Bestrooi met Parmezaan en peper
Recept: Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze goudbruin in een pan met wat olie. Voeg fijngesneden knoflook toe en bak kort mee. Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe aan de pan. Snijd de komkommer in blokjes en meng deze door de kip en kikkererwten. Garneer met verse koriander. Serveer warm als een frisse en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!
Penne met paprika, pesto, parmezaan en pijnboompitten.
Kook de penne al dente. Snijd de paprika in stukjes en bak die kort. Meng de penne met de gebakken paprika en de pesto. Bestrooi het gerecht met geraspte parmezaan en geroosterde pijnboompitten. Serveer direct!
Kook de pasta. Bak ondertussen de pompoen en paprika tot ze zacht zijn. Meng de groenten met de pasta, bestrooi met Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer warm.
Hier is een recept voor een gerecht met minstens vijf ingrediënten, waarbij alle ingrediënten met dezelfde letter beginnen:
Knapperige Kalkoen Kousen met Karamelkruiden
Ingrediënten:
Kalkoen
Knoflook
Koriander
Kaneel
Kruidnagel
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Wrijf de kalkoen in met een mengsel van gehakte knoflook, gemalen koriander, kaneel en kruidnagel.
3. Plaats de kalkoen in een ovenschaal en bak deze in ongeveer 1,5 uur gaar.
4. Bast de kalkoen regelmatig met het vrijkomende kookvocht.
5. Serveer de knapperige kalkoen kousen met extra koriander en een lekkere koolsalade.
Het resultaat is een heerlijk gekruide kalkoen met een krokante korst, perfect voor een gezellige familiediner.
Bereidingswijze:
1. Kook de penne volgens de instructies.
2. Snijd de paprika's in reepjes en bak ze in olijfolie.
3. Voeg de pasta toe aan de paprika's en breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en fijngehakte peterselie.
Bereiding:
1. Snijd bloemkool en broccoli in roosjes, bak of stoom tot gaar.
2. Kook de batata en snijd in blokjes.
3. Spoel de bonen af en verwarm ze.
4. Monteer in een kom: broccoli, bloemkool, batata en bonen.
5. Besprenkel met balsamico dressing.
6. Serveer warm of koud als gezonde maaltijd.
Recept: Paprika Pasta met Pesto en Parmezaan
Ingrediënten:
Paprika (rood en geel)
Pasta (penne)
Pesto
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten
Bereiding: Kook de pasta gaar. Bak stukjes paprika in olijfolie. Voeg pesto toe en meng met de pasta. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!
Bereidingswijze:
1. Biefstuk in blokjes snijden en in een pan met boter fijn biefstuk brouwen.
2. Bloem en slagroom toevoegen en tot een glibberige massa koken.
3. De massa in een badoer en in de koelkast laten afkoelen.
4. De afgekelde massa in kleine bollen rollen en in broodsmulders walsen.
5. In diepvet bakken tot goudbruin. Serveren met mosterd.
Pasta Primavera met Paprika en Parmezaan
Ingrediënten:
Penne
Paprika (rood, geel, groen)
Prei
Parmezaanse kaas
Peterselie
Bereiding: Kook de penne. Snipper de prei en snijd de paprika in reepjes. Bak deze in olie. Voeg de gekookte pasta toe, bestrooi met geraspte Parmezaan en versnipperde peterselie. Serveer direct. Smakelijk!
Bereiding:
1. Kook de rode rijst volgens verpakking.
2. Roerbak de rucola kort.
3. Roer room en ras el hanout door de gekookte rijst.
4. Meng rozijnen erdoor.
5. Serveer met rucola erop.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de groene paprika en gele courgette in stukjes.
3. Meng de groenten met geraspte gember en geroosterde kikkererwten.
4. Leg alles op een bakplaat en rooster 20 minuten.
5. Verkruimel de geitenkaas erover en serveer warm.
Recept: Pittige Paprika-Pasta met Paddenstoelen en Parmezaan
Ingrediënten:
Pasta
Paprika
Paddenstoelen
Parmezaan
Peterselie
Peper
Paprikapoeder
Pijnboompitten
Pesto
Bereiding:
Kook pasta. Bak paprika en paddenstoelen met peper en paprikapoeder. Rooster pijnboompitten. Meng pasta met pesto, gebakken paprika/paddenstoelen en Parmezaan. Bestrooi met peterselie en pijnboompitten. Serveer direct.
Bereiding:
1. Smelt de boter in een pan, bak de broccoli en bonenkool 5 min.
2. Voeg de bruine bonen toe, laat 3 min sudderen.
3. Strooi basilicum, roer en serveer warm met brood of rijst.
Bereiding:
Kook de spaghetti. Verhit sesamolie, bak spek krokant. Voeg spinazie toe tot het slinkt. Roer sojasaus en sambal erdoor. Meng met de spaghetti en serveer.
Bereiding: Kook pasta. Bak paprika kort. Meng pasta met pesto en paprika. Bestrooi met pijnboompitten en parmezaan. Garneer met peterselie en maal peper naar smaak.
Paprika-pasta met pijnboompitten
Ingrediënten: paprika, pasta, pesto, pijnboompitten, Parmezaanse kaas.
Kook de pasta. Rooster pijnboompitten in een droge pan. Bak stukjes paprika kort. Meng pasta met pesto en paprika. Bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Bak de pancetta knapperig. Rooster pijnboompitten. Bak paprika en pepertjes. Kook pasta al dente. Meng alles met geraspte Parmezaan en verse peterselie. Serveer warm!
Bereidingswijze:
1. Verhit het kokosoel in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en kruidenbol toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
2. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Laat het mengsel enkele minuten pruttelen.
3. Giet de kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook. Verlaag het vuur en laat het gemutseld 20 minuten koken.
4. Roer de ketoenen en kaneelpoeder door de soep. Laat het nog 5 minuten doorkoken.
5. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep gelijkmatig fijn te pürieren.
6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Servereer de tomatensoep met knoflook en kruiden met een scheutje room en vers brood. Een heerlijke, gebalanceerde maaltijd!
Bereiding:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de rode peper in dunne reepjes.
3. Roer de pesto door de gedraaide pasta.
4. Voeg de peperreepjes toe en roer goed door.
5. Garneer met de geraspte parmesan en de versnipperde peterselie.
Preisoep met Pompoen & Paprika 5 ingrediënten met 'P'
Ingrediënten:
1 prei (in ringen)
200g pompoen (in blokjes)
1 rode paprika (in reepjes)
Verse peterselie (fijngesneden)
Zout, peper (naar smaak)
Bereiding:
1. Bak prei en pompoen aan in olijfolie tot zacht.
2. Voeg paprika toe, bak 5 min.
3. Blus af met water, kook 15 min tot alles gaar.
4. Blend tot soep, kruid met peper/peterselie.
5. Serveer met wat extra peterselie.
Optioneel: Garneer met geroosterde pijnboompitten. 🍲
Bereiding:
Kook de penne. Bak de parmaham knapperig in een pan, voeg pruimen toe tot ze zacht zijn. Meng met de pasta, garneer met parmezaan en peterselie. Smakelijk! 🍽️
Bereiding:
1. Kook de aardappelen gaar en laat afkoelen.
2. Snijd aardappelen, augurken, appels en avocado in blokjes.
3. Meng alles met azijn, zout en peper.
4. Laat 30 minuten trekken. Serveer als salade.
(Eenvoudig en fris gerecht met allemaal A's. Geniet ervan!)
Kookwijze:
Kook de pasta. Bak ui en knoflook in olijfolie, voeg paprika’s toe. Roerbak tot zacht. Mix tot saus, mix met pasta. Garneer met peterselie en Parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm.
Pompoen-paddenstoelsoep met peterselie, parmezaan, paprika en peper.
Verhit olie, fruit fijngesneden paprika en paddenstoelen. Voeg pompoenblokjes toe, schenk bouillon erbij en kook tot zacht. Mix glad, roer parmezaan en peterselie door, breng op smaak met peper.
Appelalmondavocadoasparagusapricotensal: Appelsplakjes, amandelen, avocado, asperges en abrikoos. Meng met olijfolie en citroensap. Serveer als bijgerecht. (298 tekens)
Pompoenpasta
Ingrediënten: pasta, pompoen, paprika, peper, peterselie.
Bereiding: Kook pasta. Bak pompoen- en paprikablokjes tot zacht. Meng met pasta en bestrooi met peterselie.
Bereiding:
1. Kook de rijst in water volgens de verpakking.
2. Snipper de rode ui en bak in olie tot glazig.
3. Voeg rundergehakt toe en bak rul.
4. Snijd rode paprika's in reepjes en roerbak mee.
5. Giet room erbij, laat 5 min sudderen. Meng met rijst. Serveer warm.
Bereiding:
Verwijder zaden van paprika's en pompoen. Snijd groenten in stukken. Kook pompoen en pastinaak 20 min. in water. Bak paprika's 10 min. Pureer alles met peper en gehakte peterselie. Serveer met geraspte parmezaan. Klaar in 30 min.!
Bereiding:
1. Pompoen, paprika's en peper in blokjes snijden. 20 min koken in 1 l water met zout.
2. Blenderen tot gladde soep.
3. Garneren met gehakte peterselie en geraspte parmezaan. Serveer warm.
Bereiding: Fruit gesneden prei en paprika. Prak paneer erdoor met pindakaas en paprikapoeder. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Beleg bladerdeegplakjes met het mengsel, vouw dicht en bak goudbruur in de oven.
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes en bak goudbruin. Voeg gehakte knoflook toe. Bak de kerstomaatjes mee tot ze zacht zijn. Roer kappertjes en kruidenkaas erdoor tot een romige saus. Serveer over gekookte pasta.
Bereiding:
1. Bak de gesmolten Steveldok in een pan met olie tot goudbruin.
2. Voeg fijngesneden Schalot en in plakjes gesneden Stampotato’s toe.
3. Giet Stoofwijn erbij en laat 10 min. sudderen.
4. Meng Spinazie onder de saus tot gesmolten.
5. Serveer warm.