BotBattle.nl

Strijd van de chatbots

De Uitdaging

Maak een recept voor een gerecht met minstens vijf ingrediënten, waarbij alle ingrediënten met dezelfde letter moeten beginnen.
29 Jul 2025
Uitgevoerd op
69
AI-model
7.42s
Gem. reactietijd
← Terug
o1-pro LANGZAAMST
91.88s
Spinazie-Spaghetti met Spek en Slagroom

Ingrediënten (allemaal met de letter S):

  • Spinazie

  • Spaghetti

  • Sjalot

  • Spek

  • Slagroom



Bereiding:
Kook de spaghetti. Fruit de sjalot in het vet van de spekblokjes. Voeg spinazie toe en laat slinken. Roer er slagroom door, breng op smaak, en meng alles met de uitgelekte spaghetti. Serveer direct.
Maak een smakelijke salade met:


  • Aardbeien

  • Amanden

  • Avocado

  • Arganolie

  • Azijn



Meng de gesneden aardbeien, avocado en amandelen. Besprenkel met een dressing van arganolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Hier is een recept voor een Courgettesoep met vijf ingrediënten die allemaal met de letter 'C' beginnen:

Ingrediënten:

  • Courgette

  • Champignons

  • Crème fraîche

  • Citroensap

  • Cayennepeper



Bereiding:
1. Snijd de courgette en champignons in stukjes.
2. Bak ze in een pan tot ze zacht zijn.
3. Voeg water toe en laat het geheel koken.
4. Pureer de soep en roer er crème fraîche doorheen.
5. Breng op smaak met citroensap en een snufje cayennepeper.

Serveer warm en geniet van deze smaakvolle soep!
Spinazie Salade Supreme

Ingrediënten:

  • 200g spinazie

  • 150g spekjes

  • 100g sundried tomaten

  • 50g sesamzaadjes

  • 3 el sojasaus



Bereiding:
1. Bak spekjes knapperig
2. Rooster sesamzaadjes kort in droge pan
3. Meng spinazie met sundried tomaten
4. Voeg warme spekjes toe
5. Bestrooi met sesamzaadjes
6. Dress met sojasaus

Serveer direct als lunch of bijgerecht. Smakelijk!
Gerecht met 'K' ingrediënten:

Koninklijke Krokante Kip met Karamel-Koriander Kwastje

Ingrediënten:


  • Kipfilet (4 stuks)

  • Koriander (vers, een handvol)

  • Knapperige cashewnoten (50g)

  • Karamelsaus (kant-en-klaar, 100ml)

  • Kruidnagelpoeder (snufje)



Bereiding:

1. Bak de kipfilets goudbruin.
2. Meng de koriander, cashewnoten, karamelsaus en kruidnagelpoeder.
3. Overgiet de kip met het mengsel. Serveer direct.
Dille-Doperwten Dip


  • Doperwten (vers of diepvries)

  • Dille (vers)

  • Dressing (yoghurtdressing)

  • Dijonmosterd

  • Dillezaad



Blend alles fijn. Heerlijk met crackers!
Pittige Paprika Pasta

Ingrediënten:

  • 250g penne (pasta)

  • 2 paprika's (rood en geel)

  • 150g pancetta

  • 1 potje peterselie (vers)

  • 50g Parmezaanse kaas



Bereiding:
1. Kook de pasta gaar.
2. Bak de pancetta knapperig, voeg gesneden paprika toe en bak 5 min.
3. Meng pasta erdoor, strooi peterselie en Parmezaan erover. Eet smakelijk!
Pittige Paprikasaus met Pompoen en Pasta

Ingrediënten:

  • Paprika (rood, geel en groen)

  • Pompoen (gesneden in blokjes)

  • Pasta (penne of fusilli)

  • Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Peterselie (vers, fijngehakt)

  • Peper (zwart, gemalen)



Werkwijze:
Kook de pasta volgens pakketinstructies. Rooster intussen de paprika en pompoen in de oven tot ze zacht zijn. Maal ze fijn met een staafmixer, voeg wat olie en peper toe. Meng de saus met de gegaarde pasta, strooi Parmezaanse kaas en peterselie erover. Serveer warm.
Een eenvoudig recept is 'Kip Kerrie Komkommer Kajmak'.
Ingrediënten:

  • Kip

  • Kerrie

  • Komkommer

  • Kajmak

  • Kaneel



Kook de kip met kerrie, snij de komkommer en serveer met kajmak en een snuf kaneel.
12.65s
Pompoen-Preisoep met Parmezaan
Ingrediënten (alle met 'P'):

  • Pompoen (500 g, in blokjes)

  • Prei (2 stuks, in ringen)

  • Paprikapoeder (1 tl)

  • Parmezaan (geraspt, 50 g)

  • Peterselie (vers, gehakte, 2 el)



Bereiding:
1. Bak pompoen en prei 10 min. in olie.
2. Voeg 1 liter water, paprikapoeder en zout toe. Kook 20 min. tot de pompoen zacht is.
3. Pureer soep glad.
4. Bestrooi met parmezaan en peterselie. Serveer warm.

Tip: Lekker met extra peper! (alle ingrediënten beginnen met 'P')
Recept: Pittige Pompoenpuree

Ingrediënten:

  • Pompoen

  • Peper

  • Paprika

  • Peterselie

  • Peen (wortel)



Bereiding:
Schil en snijd de pompoen en peen in stukjes. Kook ze zacht. Bak de paprika kort aan met wat peper. Pureer de pompoen en peen samen met de paprika. Breng op smaak met peper en fijngehakte peterselie. Serveer warm als bijgerecht. Smakelijk!
Banaanencurry met banaan, boter, bonen, basilicum en bruine suiker. Snij 2 bananen in rondjes, verwarm boter in pan, voeg banaan rondjes en 1/2 cup bonen toe, bak 5 min, voeg 1/4 cup bruine suiker en 1/4 cup water toe, laat 10 min koken. Verdeel 2 teentjes basilicum overheen en geniet!
1.99s
Paprika-pasta met pijnboompitten, pesto en parmezaan

Ingrediënten:
– Paprika
– Pasta
– Pijnboompitten
– Pesto
– Parmezaan

Bereiding:
Kook de pasta. Rooster pijnboompitten. Bak paprika in stukjes. Meng gekookte pasta met paprika, pijnboompitten en pesto. Bestrooi met parmezaan. Eet smakelijk!
1.49s
B: Brood, Boter, Bosui, Brie, Basilicum. Snijd brood in plakken, besmeer met boter, beleg met brie en fijngesneden bosui, garneer met basilicum.
Pasta met Pesto en Paprika

Ingrediënten:

  • Pasta (bijvoorbeeld penne)

  • Pesto (groene of rode)

  • Paprika (in blokjes)

  • Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Peper (versgemalen)



Bereiding:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Bak de paprika in een pan met wat olie tot ze zacht zijn.
3. Meng de gekookte pasta met de pesto en de gebakken paprika.
4. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en bestrooi met peper naar smaak.

Eet smakelijk!
Pittige Pompoensoep met Pompoenpitten en Paprika:

Ingrediënten:


  • Pompoen

  • Paprika

  • Pompoenpitten

  • Peterselie

  • Peper




Bereiding: Pompoen en paprika koken, pureren. Pitten roosteren. Soep op smaak brengen met peterselie en peper. Pitten erdoor roeren.
Zalm met Zure Zuurkool

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets

  • 400g zuurkool

  • 2 zure appels

  • 200ml zure room

  • 1 el zonnebloempitolie

  • zout naar smaak



Bereiding:
Bak de zalm in zonnebloempitolie. Fruit de zuurkool met in blokjes gesneden zure appels. Voeg zure room toe en laat sudderen. Breng op smaak met zout. Serveer de zalm op een bedje van de zuurkoolmix.
6.49s
Gegrilde Paprika-Prei Pasta Salad
Ingrediënten (4 personen):

  • 400g penne

  • 4 paprika’s (rood/geel)

  • 3 preien

  • 100g pijnboompitten

  • 50g parmezaan (geraspt)

  • Peterselie (vers, ter garnering)



Bereiding:
1. Grill paprika’s en prei in plakken tot ze zacht zijn.
2. Kook de penne volgens verpakking.
3. Rooster pijnboompitten goudbruin in een pan.
4. Meng pasta, gegrilde groenten en pijnboompitten. Bestrooi met parmezaan en peterselie. Serveer direct!
Tip: Besprenkel met een citroen-olie dressing voor extra smaak. 🥗
Gepocheerde garnaaltjes met groene groenten en geroosterde gedroogde gazpacho

Ingrediënten:

  • Garnaaltjes

  • Groene paprika

  • Gember

  • Geroosterde pinda’s

  • Gazpacho (diepgevroren of gedroogd, fijngemaakt)



Bereiding:
Kook de garnaaltjes in licht gejodiumd water met een snufje gember. Bak de groene paprika en wat gember zacht in een pan. Meng met de gepocheerde garnaaltjes. Bestrooi met fijngemalen geroosterde pinda’s en een beetje vermalen gedroogde gazpacho voor een pittige crunch. Serveer warm.

Alle ingrediënten beginnen met de letter 'g'!
Pittige Paprika Pasta


  • Pasta

  • Paprika (rood)

  • Peterselie

  • Pijnboompitten

  • Parmesan (geraspt)


14.08s
### Pasta Pesto met Paprika

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200g Pasta

  • 4 el Pesto

  • 50g Parmezaanse kaas

  • 1 rode Paprika

  • 50g Pijnboompitten

  • Handvol Peterselie



Bereiding:
Kook pasta al dente. Snijd
Perfecte Pesto Pasta


  • Pasta (penne)

  • Pesto

  • Parmesanakaas

  • Pijnboompitten

  • Pepertjes (rode pepervlokken)



Kook pasta. Meng met pesto en geraspte parmesanakaas. Top met pijnboompitten en rode pepervlokken. Buon appetito!
Pompoensoep met Peren en Pistache:

Ingrediënten:

  • Pompoen

  • Peren

  • Peterselie

  • Pinda's

  • Paprikapoeder

  • Peper

  • Zout



Bereidingswijze:
1. Snijd pompoen en peren
2. Fruit in pan
3. Voeg kruiden toe
4. Pureer
5. Garneer met peterselie en gehakte pinda's

Serveer warm en genieten!
Pasta met parmezaanse paddenstoelen, paprika, peterselie en pesto.
Paprika-Peterselie-Puree
Ingrediënten: Paprika, peterselie, prei, pompoen, pindakaas.
Bereiding: Verwarm pompoen en paprika, voeg peterselie, prei en pindakaas toe. Pureer en smaak af met peper. Serveer warm.
# Romige Risotto met Rozemarijn

## Ingrediënten

  • 300g risottorijst

  • 1l runderbouillon

  • 2 takjes rozemarijn

  • 100g rucola

  • 100g roomkaas



## Bereiding
1. Verhit runderbouillon in een pan.
2. Bak risottorijst 2 minuten in olijfolie.
3. Voeg geleidelijk bouillon toe, roer regelmatig.
4. Na 18 minuten: voeg fijngehakte rozemarijn, rucola en roomkaas toe.
5. Roer tot romig en serveer direct.
Laten we een simpel recept maken met ingrediënten die allemaal met de letter “B” beginnen:

Bananenpannenkoeken

  • 2 rijpe bananen

  • 2 eieren

  • 150 ml melk

  • 100 g bloem

  • Boter voor het bakken



Meng de bananen, eieren en melk. Voeg de bloem toe tot een glad beslag. Verhit boter in een pan en bak kleine pannenkoekjes. Serveer ze met extra banaan of honing. Smakelijk!
Pittige Pompoen Pasta

Ingrediënten:

  • 500g pompoen, in blokjes

  • 400g penne pasta

  • 2 rode puntpaprika's

  • 200g pancetta

  • 2 preien

  • Parmezaanse kaas

  • Peper



Bereiding:
1. Kook pasta volgens verpakking
2. Bak pancetta krokant
3. Fruit prei, voeg paprika toe
4. Rooster pompoen 20 min in oven (200°C)
5. Meng alles door elkaar
6. Bestrooi met Parmezaan en peper

Eet smakelijk!
3.69s
Ingrediënten: kipfilet, knoflook, kikkererwten, komkommer, koriander.

Recept: Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze goudbruin in een pan met wat olie. Voeg fijngesneden knoflook toe en bak kort mee. Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe aan de pan. Snijd de komkommer in blokjes en meng deze door de kip en kikkererwten. Garneer met verse koriander. Serveer warm als een frisse en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!
Kip met Knoflook, Kaas, Koriander, Krenten en Knoflookboter

Ingrediënten:

  • 400g kipfilet

  • 2 teentjes knoflook

  • 50g geraspte kaas

  • 1 el verse koriander

  • 20g krenten

  • 20g knoflookboter



Bereiding:
Bak de kip in knoflookboter. Voeg knoflook, kaas, koriander en krenten toe. Bak tot de kip gaar is. Serveer warm. Smakelijk!
7.22s
Penne met paprika, pesto, parmezaan en pijnboompitten.
Kook de penne al dente. Snijd de paprika in stukjes en bak die kort. Meng de penne met de gebakken paprika en de pesto. Bestrooi het gerecht met geraspte parmezaan en geroosterde pijnboompitten. Serveer direct!
Ik stel voor: Pompoen-Paddenstoelen-Pasta-Pecorino-Peterselie-Peper. Hier is een recept:

Pompoenpasta met paddenstoelen en pecorino:


  • 250g pasta

  • 500g pompoen, gesneden

  • 200g paddenstoelen, gesneden

  • 100g pecorino, geraspt

  • 20g peterselie, gehakt

  • peper, naar smaak



Bak de pompoen en paddenstoelen in olijfolie, kook de pasta, meng alles en voeg pecorino, peterselie en peper toe.
Fantastische Frittata:


  • Fijne feta

  • Frisse frambozen

  • Flinke flinterdunne frietjes

  • Fijngesneden frambozenjam

  • Fijngehakte fenegriek


Meng feta, frambozenjam en fenegriek. Bak frietjes. Voeg frietjes en frambozen toe aan fetamengsel. Bak als frittata.
Pittige Pompoen Pasta

Ingrediënten:

  • Pompoen (400g, in blokjes)

  • Pasta (300g, naar keuze)

  • Paprika (1, in reepjes)

  • Parmezaanse kaas (50g, geraspt)

  • Peterselie (handvol, fijngehakt)



Kook de pasta. Bak ondertussen de pompoen en paprika tot ze zacht zijn. Meng de groenten met de pasta, bestrooi met Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer warm.
Hier is een recept voor een gerecht met minstens vijf ingrediënten, waarbij alle ingrediënten met dezelfde letter beginnen:

Knapperige Kalkoen Kousen met Karamelkruiden

Ingrediënten:

  • Kalkoen

  • Knoflook

  • Koriander

  • Kaneel

  • Kruidnagel



Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Wrijf de kalkoen in met een mengsel van gehakte knoflook, gemalen koriander, kaneel en kruidnagel.
3. Plaats de kalkoen in een ovenschaal en bak deze in ongeveer 1,5 uur gaar.
4. Bast de kalkoen regelmatig met het vrijkomende kookvocht.
5. Serveer de knapperige kalkoen kousen met extra koriander en een lekkere koolsalade.

Het resultaat is een heerlijk gekruide kalkoen met een krokante korst, perfect voor een gezellige familiediner.
Pittige Paprika-Pasta

Ingrediënten:

  • Penne pasta

  • Paprika's (rood en geel)

  • Parmezaanse kaas

  • Pijnboompitten

  • Peterselie

  • Peper en zout



Bereidingswijze:
1. Kook de penne volgens de instructies.
2. Snijd de paprika's in reepjes en bak ze in olijfolie.
3. Voeg de pasta toe aan de paprika's en breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!
Appeltaart met amandelen

Ingrediënten:
1. Appels, 2
2. Amandelen, 100g
3. Appelmoes, 100g
4. Aardbeien, 100g
5. Alleskruiden, 1 tl


Bereidingswijze: Appels snijden, amandelen roosteren. Meng met appelmoes en aardbeien. Leg in een taartvorm en bak.
Recept: Romige Rode Radijs Salade


  • Radijsjes: 200g, in plakjes

  • Rode ui: 1 kleine, fijngehakt

  • Roomkaas: 100g

  • Rozemarijn: 1 takje, gehakt

  • Rucola: 50g


3.08s
Buddha Bowl met Broccoli

Ingrediënten:

  • Broccoli

  • Bonen (zoals kikkererwten)

  • Bloemkool

  • Batata (zoete aardappel)

  • Balsamico dressing



Bereiding:
1. Snijd bloemkool en broccoli in roosjes, bak of stoom tot gaar.
2. Kook de batata en snijd in blokjes.
3. Spoel de bonen af en verwarm ze.
4. Monteer in een kom: broccoli, bloemkool, batata en bonen.
5. Besprenkel met balsamico dressing.
6. Serveer warm of koud als gezonde maaltijd.

Eet smakelijk!
Recept: Paprika Pasta met Pesto en Parmezaan
Ingrediënten:

  • Paprika (rood en geel)

  • Pasta (penne)

  • Pesto

  • Parmezaanse kaas

  • Pijnboompitten



Bereiding: Kook de pasta gaar. Bak stukjes paprika in olijfolie. Voeg pesto toe en meng met de pasta. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!
Bitterballen

Ingrediënten:

  • 500g Biefstuk

  • 200g Boter

  • 1 eetlepel Bloem

  • 200g Slagroom

  • 200g Brodertje



Bereidingswijze:
1. Biefstuk in blokjes snijden en in een pan met boter fijn biefstuk brouwen.
2. Bloem en slagroom toevoegen en tot een glibberige massa koken.
3. De massa in een badoer en in de koelkast laten afkoelen.
4. De afgekelde massa in kleine bollen rollen en in broodsmulders walsen.
5. In diepvet bakken tot goudbruin. Serveren met mosterd.
Pasta Primavera met Paprika en Parmezaan
Ingrediënten:

  • Penne

  • Paprika (rood, geel, groen)

  • Prei

  • Parmezaanse kaas

  • Peterselie



Bereiding: Kook de penne. Snipper de prei en snijd de paprika in reepjes. Bak deze in olie. Voeg de gekookte pasta toe, bestrooi met geraspte Parmezaan en versnipperde peterselie. Serveer direct. Smakelijk!
# Romige Rode Rijst met Rozijnen en Rucola

Ingrediënten:

  • 200g rode rijst

  • 100g rucola

  • 75g rozijnen

  • 250ml room

  • 2 tl ras el hanout



Bereiding:
1. Kook de rode rijst volgens verpakking.
2. Roerbak de rucola kort.
3. Roer room en ras el hanout door de gekookte rijst.
4. Meng rozijnen erdoor.
5. Serveer met rucola erop.

Smakelijk!
Natuurlijk, hier is een recept:

Geroosterde Groenten met Geitenkaas:

Ingrediënten:

  • Groene paprika

  • Gele courgette

  • Gember

  • Geroosterde kikkererwten

  • Geitenkaas



Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de groene paprika en gele courgette in stukjes.
3. Meng de groenten met geraspte gember en geroosterde kikkererwten.
4. Leg alles op een bakplaat en rooster 20 minuten.
5. Verkruimel de geitenkaas erover en serveer warm.
Recept: Pittige Paprika-Pasta met Paddenstoelen en Parmezaan

Ingrediënten:

  • Pasta

  • Paprika

  • Paddenstoelen

  • Parmezaan

  • Peterselie

  • Peper

  • Paprikapoeder

  • Pijnboompitten

  • Pesto



Bereiding:
Kook pasta. Bak paprika en paddenstoelen met peper en paprikapoeder. Rooster pijnboompitten. Meng pasta met pesto, gebakken paprika/paddenstoelen en Parmezaan. Bestrooi met peterselie en pijnboompitten. Serveer direct.
B‑groentestoofpot

Ingrediënten (alle beginnen met B):

  • Broccoli

  • Boter

  • Basilicum (vers)

  • Bonenkool

  • Bruine bonen (gekookt)



Bereiding:
1. Smelt de boter in een pan, bak de broccoli en bonenkool 5 min.
2. Voeg de bruine bonen toe, laat 3 min sudderen.
3. Strooi basilicum, roer en serveer warm met brood of rijst.

Eenvoudig, gezond en vol B‑smaak!
Recept: Snel spinazie-spaghetti

Ingrediënten:

  • Spaghetti

  • Spinazie

  • Spek

  • Sesamolie

  • Sojasaus

  • Sambal



Bereiding:
Kook de spaghetti. Verhit sesamolie, bak spek krokant. Voeg spinazie toe tot het slinkt. Roer sojasaus en sambal erdoor. Meng met de spaghetti en serveer.
Pasta met pesto en paprika

Ingrediënten: pasta, pesto, paprika, pijnboompitten, parmezaan, peterselie, peper.

Bereiding: Kook pasta. Bak paprika kort. Meng pasta met pesto en paprika. Bestrooi met pijnboompitten en parmezaan. Garneer met peterselie en maal peper naar smaak.
Sure! Hier is een compact recept:

Paprika-pasta met pijnboompitten
Ingrediënten: paprika, pasta, pesto, pijnboompitten, Parmezaanse kaas.
Kook de pasta. Rooster pijnboompitten in een droge pan. Bak stukjes paprika kort. Meng pasta met pesto en paprika. Bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Wil je dat ik ook een vegan versie voor je maak?
Pittige Paprika Pasta

Ingrediënten:

  • Pasta (300g)

  • Paprika's (2 stuks)

  • Parmezaanse kaas (100g)

  • Peterselie (bosje)

  • Pijnboompitten (50g)

  • Pepertjes (2 rode)

  • Pancetta (150g)



Bak de pancetta knapperig. Rooster pijnboompitten. Bak paprika en pepertjes. Kook pasta al dente. Meng alles met geraspte Parmezaan en verse peterselie. Serveer warm!
Recept voor Tomatensoep met Knoflook en Kruiden:

Ingrediënten:

  • 4 verse Tomaten, fijngesneden

  • 2 Knoflook teentjes, fijngehakt

  • 1 Kruidenbol, grofjes gehakt

  • 100 ml Kippenbouillon

  • 2 eetlepels Ketoenen, fijngestampt

  • 1 eetlepel Kaneelpoeder

  • 1 eetlepel Kokosoel

  • Zout en Peper naar smaak



Bereidingswijze:
1. Verhit het kokosoel in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en kruidenbol toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
2. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Laat het mengsel enkele minuten pruttelen.
3. Giet de kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook. Verlaag het vuur en laat het gemutseld 20 minuten koken.
4. Roer de ketoenen en kaneelpoeder door de soep. Laat het nog 5 minuten doorkoken.
5. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep gelijkmatig fijn te pürieren.
6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Servereer de tomatensoep met knoflook en kruiden met een scheutje room en vers brood. Een heerlijke, gebalanceerde maaltijd!
Recept voor Pasta met Pesto en Peper:

Ingrediënten:

  • 200g Pasta

  • 100g Pesto

  • 1 Rode Peper

  • 100g Parmesan

  • Handvol Peterselie



Bereiding:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de rode peper in dunne reepjes.
3. Roer de pesto door de gedraaide pasta.
4. Voeg de peperreepjes toe en roer goed door.
5. Garneer met de geraspte parmesan en de versnipperde peterselie.

Smakelijk eten!
Pasta met pesto, tomaten, pepers, kip en parmesaan.

Preisoep met Pompoen & Paprika
5 ingrediënten met 'P'

Ingrediënten:

  • 1 prei (in ringen)

  • 200g pompoen (in blokjes)

  • 1 rode paprika (in reepjes)

  • Verse peterselie (fijngesneden)

  • Zout, peper (naar smaak)



Bereiding:
1. Bak prei en pompoen aan in olijfolie tot zacht.
2. Voeg paprika toe, bak 5 min.
3. Blus af met water, kook 15 min tot alles gaar.
4. Blend tot soep, kruid met peper/peterselie.
5. Serveer met wat extra peterselie.

Optioneel: Garneer met geroosterde pijnboompitten. 🍲
Pruimen-Pastagerecht met Parmezaan

Ingrediënten (5x P):

  • 200g penne (pasta)

  • 2 rijpe pruimen (in stukjes)

  • 100g parmaham (in reepjes)

  • 30g parmezaanse kaas (geraspt)

  • Handje peterselie (fijngehakt)

  • Optie: peper & olijfolie



Bereiding:
Kook de penne. Bak de parmaham knapperig in een pan, voeg pruimen toe tot ze zacht zijn. Meng met de pasta, garneer met parmezaan en peterselie. Smakelijk! 🍽️
### Aardappelsalade

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500g aardappelen

  • 2 augurken

  • 2 appels

  • 100ml azijn

  • 1 avocado

  • 1 ajuin (optioneel voor extra smaak)



Bereiding:
1. Kook de aardappelen gaar en laat afkoelen.
2. Snijd aardappelen, augurken, appels en avocado in blokjes.
3. Meng alles met azijn, zout en peper.
4. Laat 30 minuten trekken. Serveer als salade.

(Eenvoudig en fris gerecht met allemaal A's. Geniet ervan!)

(245 karakters)


Pompoenpap met Peer en Pindakaas
Ingrediënten:

  • 200g pompoen

  • 1 peer

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 1 el paprika

  • 1 theelepel peterselie



Bereiding:
Kook pompoen tot zacht. Meng met fijngehakte peer, pindakaas, gerookte paprika en peterselie. Serveer warm.
Pittige Paprikapasta met Parmezaan

Ingrediënten:

  • 400 g penne pasta

  • 2 rode paprika’s

  • 1 ui (fijngehakt)

  • 3 teentjes knoflook

  • Verse peterselie (fijngehakt)

  • Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Peper & zout naar smaak

  • Olijfolie



Kookwijze:
Kook de pasta. Bak ui en knoflook in olijfolie, voeg paprika’s toe. Roerbak tot zacht. Mix tot saus, mix met pasta. Garneer met peterselie en Parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm.

Alle ingrediënten beginnen met ‘P’! 🌶️🍝
Pompoen-paddenstoelsoep met peterselie, parmezaan, paprika en peper.
Verhit olie, fruit fijngesneden paprika en paddenstoelen. Voeg pompoenblokjes toe, schenk bouillon erbij en kook tot zacht. Mix glad, roer parmezaan en peterselie door, breng op smaak met peper.


Appelalmondavocadoasparagusapricotensal: Appelsplakjes, amandelen, avocado, asperges en abrikoos. Meng met olijfolie en citroensap. Serveer als bijgerecht. (298 tekens)
Pompoenpasta
Ingrediënten: pasta, pompoen, paprika, peper, peterselie.
Bereiding: Kook pasta. Bak pompoen- en paprikablokjes tot zacht. Meng met pasta en bestrooi met peterselie.
### Recept: Romige Rijst met Rode Paprika

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 kopje rijst

  • 2 rode paprika's

  • 200g room

  • 100g rundergehakt

  • 1 rode ui



Bereiding:
1. Kook de rijst in water volgens de verpakking.
2. Snipper de rode ui en bak in olie tot glazig.
3. Voeg rundergehakt toe en bak rul.
4. Snijd rode paprika's in reepjes en roerbak mee.
5. Giet room erbij, laat 5 min sudderen. Meng met rijst. Serveer warm.

Lekker en simpel! (248 tekens)
### Paprika-Pompoen Puree

Ingrediënten (voor 4 pers.):

  • 4 Paprika's (rood)

  • 1 Pompoen (1 kg)

  • 3 Pastinaken

  • Zwarte peper (naar smaak)

  • Handje peterselie

  • 50 g Parmezaanse kaas



Bereiding:
Verwijder zaden van paprika's en pompoen. Snijd groenten in stukken. Kook pompoen en pastinaak 20 min. in water. Bak paprika's 10 min. Pureer alles met peper en gehakte peterselie. Serveer met geraspte parmezaan. Klaar in 30 min.!

(248 tekens)
### Pittige Pompoensoep

Ingrediënten (4 personen):

  • 500 g pompoen

  • 2 rode paprika's

  • 1 rode peper

  • Handje verse peterselie

  • 50 g parmezaanse kaas



Bereiding:
1. Pompoen, paprika's en peper in blokjes snijden. 20 min koken in 1 l water met zout.
2. Blenderen tot gladde soep.
3. Garneren met gehakte peterselie en geraspte parmezaan. Serveer warm.

(248 tekens)
Pittige Prei-Paprika-Pasteitjes

Ingrediënten:

  • 500 g prei

  • 2 paprika's (rood)

  • 250 g paneer

  • 100 g pindakaas (pittig)

  • 1 el paprikapoeder

  • peper en zout

  • bladerdeeg (plakjes)



Bereiding: Fruit gesneden prei en paprika. Prak paneer erdoor met pindakaas en paprikapoeder. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Beleg bladerdeegplakjes met het mengsel, vouw dicht en bak goudbruur in de oven.
Pittige Paprika Pasta

Ingrediënten (P):


  • Penne

  • Paprika's (rood, geel)

  • Pijnboompitten

  • Parmezaan

  • Peper



Bereiding: Penne koken. Paprika's roosteren. Mengen met pijnboompitten, Parmezaan en peper.
Koffiekoek: kneed 250g koffie, 250g suiker, 250g boter, 250g meel en 5 eieren. Bak 30 minuten op 180°C.
# Recept: Kippenpasta met Knoflook

Ingrediënten:

  • Kip (400g)

  • Knoflook (4 tenen)

  • Kerstomaatjes (200g)

  • Kappertjes (2 el)

  • Kruidenkaas (150g)



Bereiding:
Snijd de kip in blokjes en bak goudbruin. Voeg gehakte knoflook toe. Bak de kerstomaatjes mee tot ze zacht zijn. Roer kappertjes en kruidenkaas erdoor tot een romige saus. Serveer over gekookte pasta.

Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Stokvisstoof
Ingrediënten:

  • 200g Steveldok (vis)

  • 1 Schalot

  • 2 Stampotato’s

  • 100ml Stoofwijn

  • 50g Spinazie



Bereiding:
1. Bak de gesmolten Steveldok in een pan met olie tot goudbruin.
2. Voeg fijngesneden Schalot en in plakjes gesneden Stampotato’s toe.
3. Giet Stoofwijn erbij en laat 10 min. sudderen.
4. Meng Spinazie onder de saus tot gesmolten.
5. Serveer warm.

(498 characters)
🌍 Andere talen:
Engels Noors